Терпіти не можу

Не можу терпіти міжсезоння. Бо важко второпати, який шалик краще  пасуватиме під колір листя на деревах. Чи не пасуватиме, бо листя вже або ще немає. Тоді й шалик  губить свою сутність у товстій та теплій канві шерстяного комфорту.

Не можу терпіти червоних доріжок, які ведуть у псевдолюксорні заклади. Ці крикливі пережитки кітчу вправно розділяють сфери метафізичного і поп-бажаного солодкого життя та нікчемного існування більшості пролетарського населення. В Україні такі елементи клубно-ресторанного дизайну гарно підкреслюють пустопорожній пафос злодіїв, напомаджені писки декольтованих повій та післяопераційні ляпи пластичних хірургів-самоучок.

Не можу терпіти хлопів, які вважають за звичне, після не довгого чаювання у посередньому закладі, трохи пометушившись із гаманцем виголосити прохання підкинути «п'ятку, бо сотку розбивати не хочеться». І не у моїй чи його меркантильності тут справа. Питання у сміливості та вмінні гідно вирішити питання, нехай навіть такого вузько-економічного характеру. Будь чоловіком — вигадай кращу схему економії внутрішніх збережень.

Не можу терпіти собаче гівно на сторічній бруківці. Хоча відомо, що гівно в цьому випадку має більше прав там знаходитись, адже ґенеза останнього налічує кільканадцять тисяч років. Естетичний потенціал від того більшим не стає. Тому або увагу тренувати і, калькулюючи, розважатись, або помітити, нарешті, що у світі ще й небо існує. Врешті-решт може й пронесе.

Не можу терпіти профспілково-комсомольсько-патріотичні заходи із вшанування костюму-прарору-монументу. Тут легко вгледіти пережитки совєтського ладу та міфологічного  світогляду. У першому випадку — показуха, у другому — фетишизм. Серйозні обличчя, зворушливо-шаблонні промови, пустодзвін  аплодисментів та сердець. Що ж: галочки є, людей просвітили, плюсики до рейтингу заробили.  Гадаю, що година спілкування із ВІЛ-інфікованими дітьми, волонтерська робота  в онкоцентрі, будинку для літніх людей мали б значно більшу вагу.

А українська поп-культура? А стиль одягу місцевих краль? А політизоване висвітлення дев'яносто п'яти відсотків подій у вітчизняному інформаційному просторі? А манера спілкування провідників, кондукторів, касирів? А цілком виправданий страх перед міліцією? А система примусової, анти елітної  системи вищої освіти? Що робити із цим?! ТЕРПІТИ. Не можу…

8 коментарів

Анатолій Кримський
«Не можу терпіти червоних доріжок,… які вправно розділяють сфери… поп-бажаного солодкого життя та нікчемного існування більшості пролетарського населення».
Лена, я своими сокращениями не исказил суть??
Роман Жахів
Не є фахівцем з гівнології, але, здається, ґенеза кожного конкретної купи — є досить нетривалою (процес травлення швидкоплинний). А от ґенеза ставлення власників собак до Чернівецького довкілля, бере свій початок із 1939 року з нетривалою (1941-1943 рр)перервою.
Святослав Вишинський
Німецькому педантизму не відмовиш у порядку. Якого зазвичай генетично не вистачає широкій душі.
Олег Тудан
Мне всегда казались странными люди, педантично раскладывающие предметы свое ненависти по категориям, силе ненависти, причине ненависти.

как говорится — don't be rasist — HATE EVERYONE!
Олена Крохмаль
Олеже, нетерпимість та ненависть є різними поняттями. Продовжуючи тенденцію — еveryone sees what they want to see. А те, що ти чотири рази вжив «ненависть» жодним чином на натякає на твій внутрішній конфлікт. (сарказм)=)
Сергій Стуканов
Розкладена по категоріях (отже, певним чином проаналізована та виведена на світло свідомості) ненависть все ж виглядає привабливіше за суцільно-нерозрізненне в плані причин та об'єктів почуття, яким воно є поза участю розуму. За Шелером, справжнє знання про людину дає вивчення її ordo amoris (порядок любові і, відповідно, ненависті), тож уникнення (само)аналітичної роботи за цим напрямком щонайменше не сприятиме самопізнанню.
Сергій Стуканов
Уточню. «Суцільно-нерозрізненне» щодо об'єктів — це, звісно, надто категорично, адже ненависть завжди спрямована на цілком визначений об'єкт, але в плані глибинних мотивів та причин — десь так і є.
Галина Дичковська
Терпіти не можу те, чого не здатна здолати…
Те, чого не здатна здолати, показує мені мою слабкість, мою безпорадність, навіть може мою нікчемність перед цим гидко-оскаленим брехливим світом…
Терпіти не можу…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте